Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό από το Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τον Κουρδικό Λαό Ηρακλείου, μέσω της οποίας ζητά την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων της τουρκικής εισβολής & κατοχής από το Αφρίν.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Αφρίν βρίσκεται σήμερα υπό την κατοχή της Τουρκίας. Με αυτή της την πράξη έχει περάσει σε  μια συνολική επίθεση ενάντια στους Κούρδους και στην ιερή διεκδίκηση τους για τη δημιουργία μιας ελεύθερης πατρίδας. Αυτή η εισβολή, που καταπατεί ωμά κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου, συνοδεύτηκε από βαρείς βομβαρδισμούς, σφαγές,  ολοκληρωτικές καταστροφές χωριών, λεηλασίες κατοικημένων περιοχών, δολοφονίες παιδιών και γυναικών. Εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην υπό εισβολή περιοχή με στόχο την εξάλειψη του κουρδικού στοιχείου. Χιλιάδες παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματίες είναι στο ύπαιθρο χωρίς καταφύγιο, φαγητό ή νερό.  

Για μια ακόμη φορά ο Κουρδικός λαός έχει υποστεί μια πολιτική γενοκτονίας, με την ανοχή και τη σιωπή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Κουρδικό λαό ενάντια στις πολιτικές γενοκτονίας, να πιέσουν ώστε οι δυνάμεις της τουρκικής εισβολής και κατοχής να εγκαταλείψουν το Αφρίν και οι χιλιάδες άμαχων πολιτών να επιστρέψουν στις εστίες τους. Είναι μια ιστορική ευθύνη όλων των προοδευτικών δυνάμεων να συσπειρωθούν γύρω από τη δίκαιη αντίσταση του κουρδικού λαού. Κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο αυτό, στην Τουρκική γενοκτονική εισβολή στην Κουρδική περιοχή της ΡΟΖΑΒΑ έχει μεγάλη σημασία ώστε να αποτραπεί μια περεταίρω εγκληματική επιθετικότητα της Τουρκίας.

Σε καθημερινές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο δεκάδες χιλιάδες πολίτες και μαζί με αυτούς και εμείς στο Ηράκλειο, στεκόμαστε  δίπλα στους Κούρδους αγωνιστές της ελευθερίας και αντιδρούμε ενάντια στην Τουρκική εγκληματικότητα και κατοχή του Αφρίν.

Ο καθένας έχει την ηθική υποχρέωση να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο Κουρδικό Λαό και να μην παραμείνει σιωπηλός μπροστά στις φρικαλεότητες που διαπράττει ο τουρκικός στρατός, ενισχύοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στο ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί